Preskočiť na hlavný obsah

Zábavné hľadanie: Na farme

Asi ste zaregistrovali, že vzniklo nové vydavateľtsvo Yoyo Books. Materskú základňu má v Belgicku, slovenskú pobočku nájdete na Facebooku TU a na Instagrame TU, kde pravidelne informujú o novinkách a uverejňujú tipy ako s knihami a deťmi pracovať. 

Zameriavajú sa najmä na najmenších čitateľov, čo je pozitívne, nakoľko na Slovensku máme nedostatok kníh pre malkáčov maličkých. Dajú sa však u nich nájsť aj náučné knihy pre deti predškolského a mladšieho školského veku.


Nájdete teda u nich interaktívne leporelá, okienkové, zvukové a náučné knihy, ale napríklad aj nálepkové zošity. 

Vydavateľstvo nám na recenzie poslalo štyri knihy, ktoré sme si s Mimi samé vybrali a to: Moja veľká kniha odpovedí Svet, Rozkladací atlas ľudského tela, Zábavné hľadanie: Na farme a Úžasný detský atlas dinosaurov.

S Mimi sa nám zapáčilo leporelo pre maličkých Zábavné hľadanie: Na farme a náučná kniha pre väčších Úžasný detský atlas dinosaurov. 
O farme pár slov dnes, o dinoch nabudúce.


Hľadacích kníh nikdy nie je dosť! Rozhodne sú to jedny z najobľúbenejších detských kníh, ktoré dokážu doslova namotaťaj dospelých. Neexistuje krajší pohľad ako niekoľko hláv sklonených nad veľkoformátovým lepolerom s kopou pidi-mini obrázkov.


V edícii Zábavné hľadanie vyšli štyri knihy: V džungli, V ZOO, Na vidieku a Na farme, do ktorej môžete v tomto článku nahliadnuť.


Leporelá obsahujú štyri celostranové ilustrácie, ktoré pôsobia čistým, prehľadným dojmom. Zvieratká a predmety sú dostatočne veľké, aby ich dokázalo vnímať už dieťatko okolo jedného roka. Po bokoch sú hľadacie úlohy ako: Nájdi 8 klasov kukurice. alebo aj otázky, napr.: Kto má na hlave klobúk? Tie zas oslovia trochu väčšie deti.


Mimi sa kniha zapáčila na prvý pohľad vďaka milým ilustráciám. Teší sa tiež, že je v nej myška Mimi a hneď porobila všetky úlohy. Vidím to tak, že si budeme musieť doplniť zbierku aj o zvyšné tri knihy.



Zábavné hľadanie: Na farme
Yoyo Books Slovensko, 2018

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Yoyo Books Slovensko.




Komentáre