Preskočiť na hlavný obsah

Od hlavy po päty

Novinka Od hlavy po päty je skvelá interaktívna kniha pre najmenších, ktorá vás s deťmi nabije energiou a dobrou náladou! 


S touto knihou budete ohýbať krk ako žirafa a chrbát ako mačka, tlieskať rukami ako tuleň a vlniť bokmi ako krokodíl, dupotať nohami ako slon a búchať sa do pŕs ako gorila, až sa budete od smiechu váľať po zemi.
A potom si to dáte ešte raz!


Popri zábave sa deti naučia pomenúvať časti svojho tela, zároveň si ho precvičia, spoznajú rôzne zvieratá a pohyb, ktorý je pre ne typický.

Eric Carle pre svoje farebné, kolážové ilustrácie zvolil biele pozadie a urobil dobre. Deti tak nič nerozptyľuje a ľahšie sa môžu sústrediť na inštrukcie, ktoré im dáva.


Okrem toho kniha deti motivuje zdolať výzvy

Ja som slon a takto viem dupotať. Aj ty to dokážeš?
Ja? Jasné!

 a dodáva im sebavedomie. 
Tým, že Eric Carle do knihy namaľoval rôzne deti, dievčatá aj chlapcov, každé dieťa podporuje v tom, že dokáže napodobniť pohyb, ktorý v knihe vidí. 
Výsledkom je radosť detí a hrdosť na to, čo už dokážu.


Mimi je síce mimo cieľovú vekovku, no ako správna milovníčka kníh si ju pri našom spoločnom čítaní vedela užiť. Pekné ilustrácie, humor a energia, ktorou táto kniha srší, sú veľkým lákadlom! Odkedy knižočku doma máme, si ju niekoľkokrát sama listovala a čítala. Jej najobľúbenejšia časť je tá, kde sa treba hrbiť ako bizón. Vždy k tomu pridá riadne zamračený výraz v tváričke, vyzerá vtedy ako Quasimodo a potom spolu vybuchneme do smiechu.


Teším sa, že sa vydavateľstvo Zelený kocúr rozhodlo pokračovať vo vydávaní kníh od Erica Carleho. S Mimi sme si vďaka knihe Nenásytná húsenička obľúbili jeho kolážové ilustrácie a rôzne textúry, ktoré pri ich maľovaní využíva, aj preto nám už štvrtý rok bude predvianočné obdobie spríjemňovať ďalšia jeho knižka: Dream Snow s pop-up adventným kalendárom, o ktorých som písala TU



Od hlavy po päty
Text a ilustrácie: Eric Carle
Preklad: Jela Krajčovič
Počet strán: 28
Zelený kocúr, 2018


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Zelený kocúr.

Komentáre