Preskočiť na hlavný obsah

Bratislava

Nejedno srdce zaplesalo radosťou, keď Martina Kráľová a Zuzana Revúcka, autorky knihy Bratislava, Hľadaj a nájdi, spustili kampaň na Startlabe. Moje nevynímajúc.


Cez letné prázdniny ma jedna z autoriek, Martina Kráľová, oslovila na stretnutie. Chcela vedieť čo si o knihe Bratislava, Hľadaj a nájdi myslím. Mala som jedinečnú možnosť si knihu pozrieť v elektronickej podobe a poviem vám, veľmi som sa tešila až s tým pôjdu von. Nepochybovala som, že kampaň bude úspešná, veď takáto kniha na našom trhu chýbala.


Autorky pre svoj nápad ako priblížiť malým čitateľom naše hlavné mesto zvolili obľúbený typ detských kníh a to obrázkovo - hľadacie veľkoformátové leporelo. Ich prednosti určite poznáte, rozvíjajú pozorovacie schopnosti, sústredenie, predstavivosť a slovnú zásobu.


V knihe sú šikovne ukryté rôzne známe osobnosti späté s históriou Bratislavy, napríklad Hans Christian Andersen (Vedeli ste, že inšpiráciu pre rozprávku Dievčatko so zápalkami našiel práve v našom hlavnom meste?), Schöne Náci, Napoleon, Ondrej Nepela, Johann Nepomuk Hummel. Je skvelé, že na začiatku knihy si o nich môžete prečítať pár viet. Tie sú aj v anglickom jazyku, kniha tak môže poslúžiť ako pekný a hodnotný darček pre každého návštevníka Bratislavy.


Okrem známych osobností môžete s deťmi na každej strane hľadať napríklad tradičnú špecialitu bratislavské rožky (mňam!), vodníka, duchov, či líšku.


Kniha nás prevedie obľúbenými miestami nášho hlavného mesta: dunajským nábrežím, Hviezdoslavovým a Hlavným námestím, vyberieme sa na Bratislavský hrad a Partizánsku lúku.


Autorkami knihy Bratislava, Hľadaj a nájdi je Martina Kráľová so svojou mamou Zuzanou Revúckou. Knihu nakreslila obľúbená ilustrátorka Mária Nerádová. Tá okrem množstva detailov a situácií, ktoré sa dajú v knihe pozorovať, do obrázkov ukryla napríklad aj Stelu a Félixa, deti Martiny.


Na záver musím napísať, že napriek tomu, že ide o prvotinu, je cítiť, že autorky si na knihe dali naozaj záležať. Už teraz majú kopu ďalších nápadov, neviem sa dočkať až ich vo svojom vydavateľstve Mini publishing zrealizujú!


Kto kočíkuje bábätko?

Hans Christian Andersen a dievčatko so zápalkami.

Aj malý Mozart prišiel navštíviť Bratislavu.

Kto hrá partiu so šachovým automatom?

PS: Ak máte radi obrázkovo - hľadacie knihy tak ako my s Mimi, môžete sa na našom blogu inšpirovať, o viacerých som písala TU alebo na pravej lište kliknite na menovku obrázkovo - hľadacia.


Bratislava
Hľadaj a nájdi/A search and find book
Námet a text: Martina Kráľová, Zuzana Revúcka
Ilustrácie: Mária Nerádová
Počet strán: 12
Mini publishing, 2018


Knihu aj s darčekmi kúpite na www.bratislavabook.sk

Komentáre