Preskočiť na hlavný obsah

Tanec snehovej vločky

Ak hľadáte zimnú knihu pre vaše deti, novinka Tanec snehovej vločky by vás mohla potešiť. Je o radosti z prvého snehu, o krehkosti, o rozmanitosti, ktorá nás obklopuje a ktorej sme súčasťou. 


Ukrajinsko-poľský spisovateľ Oleg Chaklun do svojich príbehov vkladá dobrú mágiu a živé sny. A presne taký je Tanec snehovej vločky. Hlavný hrdina, malý chlapec, obdivuje nežnú krásu padajúcich snehových vločiek, ich premenu na kvapky vody po dotyku jeho dlane. No jedna vločka sa neroztopí. Očarený jej vzorom uháňa domov, aby ju mohol pod mikroskopom poriadne preskúmať. Ocitne sa vo fascinujúcom svete, v ktorom vločka ožije. Medzi chlapcom a vločkou prebehne priam filozofický dialóg o svete a našom bytí.
Otvorený koniec dáva priestor na spoločný rozhovor rodiča s dieťaťom.


Snový, premýšľavý príbeh odela ukrajinská ilustrátorka Julia Pilipchatina do bielej a modrej farby s hnedými detailami. Tento minimalizmus knihe veľmi pristane. 


Na záver čaká deti zopár úloh a miesto na kreslenie. Kniha ich priam nabáda na vlastné skúmanie sveta. Text je v slovenčine a angličtine, knižku teda využijete aj neskôr.








Tanec snehovej vločky/Dance of a snowflake
Text: Oleg Chaklun
Ilustrácie: Julia Pilipchatina
Preklad do slovenčiny: Aedit s.r.o.
Preklad do angličtiny: Mia Marchenko
Počet strán: 40
Pierot, 2018

Komentáre

Zverejnenie komentára