Preskočiť na hlavný obsah

Olivia helps with Christmas

Čakanie na Vianoce možno stráviť rôznym spôsobom. Prečo sa počas tohto čakania nepobaviť? S prasiatkom Olíviou sa vám to zaručene podarí!


S Mimi sme si už dávno obľúbili prasiatko Olíviu, mala len 2,5 roka keď sme ju čítali prvýkrát. V českom jazyku vyšla Olivie a Olivie Zachraňuje cirkus, písala som o nich TU. Naša láska sa však neobmedzila len na češtinu, zbierku sme rozšírili o knihy v angličtine - Olivia and the Fairy Princesses a Olivia helps with Christmas, o ktorej je tento článok.


V knihe Olivia helps with Christmas autor Ian Falconer dokonale vystihol detské utrpenie, ktoré zažíva každé dieťa (ale aj rodič) okolo Štedrého večera. Olíviin boj s vianočnými svetielkami (priznajte sa koľkí z vás ste sa do nich už zaplietli?), nekonečné čakanie na Santu (kedy už príde?), jej urputná snaha pomáhať s vianočnými prípravami (ktoré mamina v strese určite ocení). Smiať sa musíte od začiatku po koniec aj napriek tomu, že Santu neuznávate (aspoň sa s deťmi môžete porozprávať o vianočných zvykoch a tradíciách v rôznych častiach sveta), pretože v tejto knihe sa nájde každá rodina. 


Ian Falconer napísal prvý príbeh o Olívii v roku 2000. Za ten čas získal za príbehy tohto nezbedného, pozitívnou energiou prekypujúceho prasiatka mnoho ocenení a pobavil milióny čitateľov v 40 krajinách sveta.









Olivia helps with Christmas
Text a ilustrácie: Ian Falconer
SIMON & SCHUSTER, 2007


Kúpite na Bookdepository TU.


Komentáre