Preskočiť na hlavný obsah

Cukrové topánky

Kniha Cukrové topánky je novinka mladej, talentovanej slovenskej autorky a ilustrátorky Adely Režnej (jej práce poznáte z kníh Marínka Somarinka, Denník Majky z Majáka, či Stratený Zajko v Paríži). 


Kniha rozpráva príbeh o malom Cyrilovi a jeho nezdravej láske k sladkým maškrtám. 
Cyril na povale domu svojho dedka objaví staré, hnedé topánky. Skrátka, na pohľad ničím výnimočné, no akonáhle si ich obuje na nohy, zaligocú sa a BUM!, izba okolo neho sa zmení. 


Všetko v dome sa premení na maškrty - z hrnčekov sú mafiny, z tanierov moravské koláče, dvere z čokolády, kreslo v obývačke je jeden veľký perník a záves z cukríkov! Cyril sa na všetky dobroty vrhne.


Určite tušíte, že s Cyrilom to nedopadne dobre. Stučnie, bolí ho brucho, hlava i srdiečko. Je mu do plaču a túži po objatí. Nakoniec dostane skvelý nápad ako všetko napraviť.
Ale o tom si už prečítajte sami.


Téma, ktorú si autorka vybrala je aktuálna. V dnešnej dobe sa väčšina rodičov snaží, aby ich deti jedli zdravšie verzie sladkostí, vyhýbali sa palmovému tuku a kilám cukru. Adela Režná však nemoralizuje. Vytvorila milý, vtipný (Mimi celá ožila pri predstave rozprávkovo sladkého domu), navyše pekne ilustrovaný príbeh, ktorý vedie k prirodzenému dôsledku z Cyrilovej nadmernej pažravosti - tučnému a chorému telu. Až nám ho je ľúto, i keď vieme, že si za to môže sám. 


Na záver autorka ponúka riešenie. Maškrty môžeme jesť, ale s mierou a najlepšie také, ktoré si doma sami pripravíme z lokálnych surovín.😊richádza dôsledok


Kniha vyšla vo vydavateľstve Zum Zum production, ktoré sa s knihou Cukrové topánky naozaj vyhralo. Dostala šitú väzbu, kvalitný papier i obálku. 
Radosť držať ju v rukách a čítať ju!





venovanie od autorky :-)

pozvánka na krst knihy


Cukrové topánky
Text a ilustrácie: Adela Režná
Zum Zum production, 2018
počet strán: 36

Link použitý v článku je affiliátny, za podporu ďakujeme!

Komentáre

  1. https://newcrackkey.com/revo-uninstaller-pro-crack/
    Revo Uninstaller pro 4.4.5 crack is an ingenious removal system them source user to removal redundant organize or remove successfully unpleasant estimate institute on user Macintosh.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Excellent post.I was looking for this certain information for a very long time.
    I was checking constantly this blog and I am impressed!
    ZBrush Crack provides an arsenal of tools to help with this task, ensuring that no matter what you have in mind, there is a way to get the perfect foundation and then move on to the next level. The best known of these systems is explained here.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far. newcracksoft.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Norton Internet Security Crack Such a nice and helpful piece of information. I’m so happy that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. Visit My site

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fraps Crack can exist a winning instrument which tiring pro your revealing structure cost with criterion of action.
    https://freeforfile.com/fraps-crack-2022/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    Exposure X7 Crack
    aSc TimeTables Crack

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Here at Karanpccrack, you will get all your favourite software. Our site has a collection of useful software. That will help for your, Visite here and get all your favourite and useful software free.
    karanpccrack
    Backup4all Pro Crack

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára