Preskočiť na hlavný obsah

Somárik a vianočný anjel

Na knihu Somárik a vianočný anjel od Otfrieda Preusslera som sa tešila tak veľmi, že som nevydržala ani len do decembra a knihu Mimi ukázala. Hneď sme sa do nej pustili.

Somárikovi mamička rozpráva príbeh na dobrú noc - o oslici, ktorá kedysi dávno zohrievala svojím dychom malé Jezuliatko. Somárik má tento príbeh rád a čoskoro zaspí. Keď sa zobudí, mamička je preč. V maštali sa objaví malý anjel a somárikovi prezradí, že jeho mama je v jasličkách pri Jezuliatku. Spoločne sa za ňou vydajú. Počas cesty sa k nim pridávajú deti aj dospelí, aby na konci zažili zázrak Vianoc.


Milý príbeh podčiarkujú pekné ilustrácie Christiane Hansenovej plné rôznych vtipných detailov - zajkovia, ktorí robia v snehu anjelov, škorec zanechávajúci odtlačky nôh v snehu, veveričky hrajúce karty, muž s pečenou husou pod pazuchou... 


U pastiera sme s Mimi pobudli najdlhšie. Na obrázku je plno ovečiek, niektoré majú šál, iné čiapku, jedna ovečka je čierna, ďalšiu kŕmi babka mrkvou... Vzniklo nám z toho mnoho hľadacích úloh, ktoré sme si s Mimi navzájom dávali. Na každej strane sme našli niečo, čo nás pobavilo aj roznežnilo. Najmä kuriatka sú milučké ako sa tak k sebe túlia. 


Vydavateľstvo odporúča knihu od päť rôčkov, avšak myslím si, že ju zvládnu aj mladšie deti. Ide o útlu knižku, jednoduchý príbeh a vďaka bohatým ilustráciám sa dá knižka čítať aj len prostredníctvom obrázkov. 



Somárik a vianočný anjel
Text: Otfried Preussler
Ilustrácie: Christiane Hansen
Preklad: Zuzana Dodoková
Počet strán: 32
Verbarium, 2019

Komentáre