Preskočiť na hlavný obsah

Torben Kuhlmann: Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka

Mimoriadna kniha, s nádhernými ilustráciami a pútavým dejom, nenápadná v ponuke kníhkupectiev. Aj taká je kniha od autora menom Torben Kuhlmann: Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka.



Kniha zaujme už svojou obálkou imitujúcu koženú, rokmi ošúchanú, väzbu. Ilustrácie sú v tlmených, teplých farbách. Túto knihu budete mať chuť stále brať do rúk a maznať sa s ňou. Podmaní si rovnako deti ako aj dospelých. 



Zo stránok na vás priam dýcha história. Autor Torben Kuhlmann sa totiž pri písaní príbehu inšpiroval zostrojením lietadla a preletom cez Atlantický ocán Charlesom Lindberhom v roku 1927. 


Príbeh je o malom myšiakovi, ktorý voľný čas najradšej trávi v knižnici. Jedného dňa však zistí, že svet okolo sa stal nebezpečnejším, všade striehnu pasce na myši, mačky a sovy a čo je najhoršie, zistil, že ostal sám, že jeho priatelia odišli. Rozhodol sa ich nasledovať do zasľúbenej zeme, do Ameriky. Lenže ako sa dostane cez Atlantický oceán? Preletí ho.


A tak sa húževnato pustí do práce, kreslí, zháňa súčiastky napriek neustále prítomnému nebezpečenstvu v podobe mačiek a sov. Podarí sa mu odvážny čin a dostane sa na krídlach do Ameriky?


Vďaka tomuto príbehu sa deti dozvedia čo-to o histórii letectva, o americkom pilotovi a priekopníkovi letectva Charlesovi Lindberghovi a v neposlednom rade sa vďaka nádherným ilustráciám a rozkošnému hlavnému hrdinovi zasnívajú do možnosti lietať. 


O preklad sa postaral český básnik, autor detských kníh, prekladateľ a vysokoškolský učiteľ Radek Malý, ktorý patrí k tomu najlepšiemu zo súčasnej českej knižnej tvorby pre deti. Jeho preklad knihy Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka je radosť a pôžitok čítať.






Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka
Text a ilustrácie: Torben Kuhlmann
Dynastie, 2014



Komentáre

  1. je nádherná! škoda, že som včera minula posledné peniaze určené na vianočné knihy. ak sa nestane zázrak, tak ju kúpim až budúci rok. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, to by sme mohli potom spolu si objednat, aby sme usetrili na postovom. Chcem od nich brat este knihy, co ty na to? :-)

      Odstrániť
    2. Na www.dynastie.cz je poštovné zdarma, tedy v rámci ČR, ale při větší objednávce např. do Zásilkovny na SK se Vám to také může vyplatit.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára