Preskočiť na hlavný obsah

Aprílová brada a iné švihnuté básne

Čaro knižných príbehov pre deti spisovateľky Marty Hlušíkovej spočíva vo fantazijnom svete, ktorý vie vykúzliť v tom reálnom. Výnimkou nie je ani novinka Aprílová brada a iné švihnuté básne. 




Tak ako v príbehoch i v tejto knižke plnej hravých básničiek nás autorka nabáda otvoriť oči a nachádzať vo všedných veciach bláznovstvá, podnecuje našu obrazotvornosť a dobrú náladu. Pretože pri jej čítaní sa nedá inak, len usmievať.


A nielen to! 
Z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že okrem dobrej nálady vám pri tejto knihe čas ubehne náramne rýchlo. Básničky sa nám s Mimi natoľko zapáčili, že sme museli čítať stále ďalšiu a ďalšiu až sme sa, ani nevieme ako, ocitli na poslednej strane. Potom sme sa ešte museli vrátiť k tým, ktoré sa nám najväčšmi páčili a pritom obdivovať ilustrácie Evy Šimonovej. 


Tie knihe náramne pristanú. Eva Šimonová je skúsená ilustrátorka, na konte má niekoľko detských kníh. S Martou Hlušíkovou už spolupracovala, bolo to na knihe, ktorá sa teší obľube medzi malými aj veľkými čitateľmi - Môj dedko Rýchly šíp (a týmto ju zároveň silno odporúčame, koniec koncov ako všetky knihy autorky). 


Pre Mimi má kniha ešte jedno plus. Obsahuje kratšie i dlhšie básničky a práve tie kratšie si dokáže prečítať i sama bez toho, aby sa veľmi unavila.


O knihách Marty Hlušíkovej som písala TU a TU, z novinky Aprílová brada a iné švihnuté básne sa s Mimi náramne tešíme, rozšírili sme tak našu zbierku kníh od tejto autorky.





Aprílová brada a iné švihnuté básne
Text: Marta Hlušíková
Ilustrácie: Eva Šimonová
Počet strán: 60
Slovart 2019


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Slovart.


Komentáre