Preskočiť na hlavný obsah

Vieš už prečo? Všetko, čo už viem

Vieš už prečo? je vydarená náučná edícia pre deti. Doma máme všetky, čo vyšli v slovenčine: Ako sa stravujeme, V záhrade, Všetko o pirátoch a Čas a hodiny. Bohužiaľ niektoré sú už vypredané, určite odporúčam ohliadnuť sa po nich v knižnici. Dobrou správou je, že knihu Čas a hodiny chystá vydavateľstvo Vnímavé Deti dotlačiť. 

Tento rok pribudla edícia aj pre menšie deti s názvom Vieš už prečo? Junior (o jednej z nich - Kto žije v záhrade - som v máji písala, článok nájdete TU.) Opäť prináša skvelé témy a pokiaľ hľadáte náučné knihy s okienkami pre deti od 2-4 rokov, rozhodne odporúčam siahnuť po nich. Zatiaľ vyšli Môj svet, Zvieratá, spomínaná Kto žije v záhrade?, Tvary a protiklady a Všetko, čo už viem, o ktorej bude článok dnes.


Kniha Všetko, čo už viem je, ako samotný názov napovedá, o zručnostiach malých detí. Už naši najmenší chcú byť v rodine prínosom. Deti pozorujú nás dospelých i starších súrodencov a snažia sa byť samostatné. Keď sa im niečo podarí, sú na seba patrične hrdé.


Každá dvojstrana v tejto knižke je zameraná na iné schopnosti - maľovanie a iné tvorenie, pohyb, starostlivosť o vlastné telíčko, pomoc v domácnosti a záhrade, hry na ihrisku, emócie a pomoc druhému.
Niektoré budú pre vášho drobca ľahké (stavať vežu z kociek), iné možno ešte nebude vedieť, no pohľad na deti v knihe ho motivuje k tomu, aby to vyskúšal (sám sa obliecť).


Na záver na deti čaká zábavné otočné koliesko, s ktorým sa na jednej strane naučia farby a počítať do šesť a na druhej strane emócie (viď. posledná foto). Veľmi sympatický interaktívny prvok, ktorý zaujal aj moju veľkáčku.















Vieš už prečo? Junior
Všetko, čo už viem
Text a ilustrácie: Constanza Droop
Vnímavé Deti, 2018

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Vnímavé Deti.

Komentáre