Preskočiť na hlavný obsah

Strelené rozprávky

Knihy od spisovateľky Marty Hlušíkovej máme s Mimi vo veľkej obľube. Doma máme od nej už deväť kníh, na blogu som spomínala zatiaľ iba jednu z nich - Čo baby nedokážu

Kniha Strelené rozprávky spomedzi všetkých u Mimi jednoznačne vedie a keďže teraz máme vrámci Prečítaného leta týždeň O listoch, rozhodla som sa o nej napísať, pretože je v nej jedna rozprávka s názvom O Poštovníčkovi.


Kniha obsahuje 20 krátkych (na štyri-päť strán) rozprávok. Hlavnou hrdinkou je samotná spisovateľka, ktorá nás vťahuje do svojho kúzelného sveta. Ten sa ukrýva v tom reálnom, stačí viac otvoriť oči, zapojiť fantáziu a razom sa zo všedných vecí stanú čarovné.


Mimi našla zaľúbenie v rozprávkach o spievajúcom vysávači, ktorý najradšej spieva piesne Louisa Armstronga a o metličke na zametanie omrviniek zo stola, ktorej narástol pes (Metlička je vážne roztomilý metlopes, sprevádza malého čitateľa celou knihou). 
Tiež sa jej páči rozprávka o čajovníčkoch, ktorí vyskakujú z čajovej pary a samozreme o Poštovníčkovi, ktorý roznáša valentínske pozdravy.


Ilustrácie do knihy vytvorila Alena Wagnerová, ktorá ilustrovala niekoľko kníh Marty Hlušíkovej, napríklad spomínanú Čo baby nedokážu, ale aj Vežovníček a Mlynčeky tety Hrozienky.

Do pozornosti dávam taktiež milý rozhovor s pani spisovateľkou u Pojinka na blogu TU.




Rozprávku O Poštovníčkovi som nafotila celú, 
tak si ju môžete s deťmi prečítať 😊:





Strelené rozprávky
Text: Marta Hlušíková
Ilustrácie: Alena Wagnerová
CPress, 2014



Komentáre

Zverejnenie komentára