Preskočiť na hlavný obsah

Peter Karpinský: Teta Agáta a jej mačacia sedmička

Knihu Teta Agáta a jej mačacia sedmička si Mimi pred týždňom vybrala v kníhkupectve sama (možno ste videli video na našom FB alebo IG). Túžila po nej od chvíle, čo koncom minulého roka vyšla. Mačky teraz skrátka u nej vedú.


Autor Peter Karpinský napísal humorné dielko. Teta Agáta je láskavá, milá, vždy má pochopenie pre svoje tri mačky a štyroch kocúrov. A tí veru dokážu stvárať náramné huncútstva! Veď povážte, vystrašili poštára tak, že ten chudák vyliezol na stôl v kuchyni tety Agáty, kocúr Utorok dokázal sám spráskať piškótový koláč určený pre návštevu, kocúr Štvrtok pre zmenu skočil šípku rovno do narodeninovej torty, zvedavá mačka Sobota porozbíjala všetky veľkonočné vajíčka a vôbec, všetci vymýšľajú také kúsky ako deti. Veru, mačky tety Agáty majú ľudské vlastnosti. Každú zlobu však oľutujú a najmä, celým svojim zvieracím srdcom zbožňujú tetu Agátu.


Príbehy sú detsky nevinné, milé a vtipné. Kniha má 45 strán, je teda pomerne útla, obsahuje 19 krátkych príbehov. 
Ako ste si všimli, svoje mačky teta Agáta pomenovala podľa dní v týždni (keď bola teta Agáta ešte iba malou Agátkou, čítala knihu o Robinsonovi). Peter Karpinský dal každej mačke osobité charakteristické črty. Mne sa najviac páči Nedeľa, ktorá celé dni prespí alebo presedí pri okne na podobločnici. Mimi sa zas páči čierny Piatok, ktorý má labky biele akoby stúpil do mlieka a má iba jedno oko.


A ešte sa nám páčia ilustrácie, ktoré namaľoval náš obľúbený Peter Uchnár (postupne rozširujeme zbierku kníh s jeho prácami).


Knihu Teta Agáta a jej mačacia sedmička odporúčam pre začínajúcich samostatných čitateľov, príbehy sú motivačne krátke (na 2 - 3 strany), písmená dostatočne veľké a bezpätkové, čo sa deťom ľahšie číta. Samozrejme na predčítanie aj skôr.
Napriek tomu, že knihu máme iba týždeň, stihli sme ju prečítať po večeroch už dvakrát. A to myslím, hovorí za všetko.






Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Text: Peter Karpinský
Ilustrácie: Peter Uchnár
Perfekt, 2017

Komentáre

  1. predbehla si ma! :D Mám ju doma a páči sa aj Pojinkovmu kamarátovi - kocúrikovi. Krásna recenzia, ale prepáč, tento raz o nej napíšem, hoci si to už urobila prvá, mačičky si nikdy nesmiem nechať ujsť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď to je práveže dobre, keď sa o pekných knihách všade píše :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára