Preskočiť na hlavný obsah

Vojtěch Kubašta: Medovníkový domček

Nádherné priestorové detské knihy od českého maliara, grafika a ilustrátora Vojtěcha Kubaštu slávia návrat vďaka vydavateľstvu Albatros. Vyšli spolu štyri kúsky: O červenej čiapočke, Prasiatka a vlk, Kocúr v čižmách a Medovníkový domček.

Pre začiatok som sa rozhodla detskú knižnicu našej Mimi obohatiť o poslednú menovanú nakoľko ostatné rozprávky máme doma v rôznych podobách avšak tá o zlej ježibabe a jej medovníkovom domčeku nám chýbala.


Mimi prijala knihu s nadšením. Pri každom čítaní študuje ako je vyrobená, je ňou fascinovaná a nevie sa vynadívať na jednotlivé detaily. Je skvelé, že Medovníkový domček okrem 3D efektu obsahuje aj rôzne pohyblivé časti, vďaka ktorým si Mimi rozprávku dramatizuje a tak celé čítanie dostáva nový rozmer. 


Samotné ilustrácie Vojtěcha Kubaštu rodičom oživia spomienky na detstvo a kým vy budete v duchu rojčiť, dieťa si knihu niekoľkokrát nadšene prelistuje. Pohladenie na srdci aj na duši je nutným výsledkom spoločného čítania s drobcom.









Medovníkový domček
Text a ilustrácie: Vojtěch Kubašta

Albatros, 2016


Za poskytnutie recenzného výtlačku krásne ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.

Komentáre

  1. Zdenka, je nááádherná. Veľmi pekne ďakujem. Viem, čo musím kúpiť určite pod stromček. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý den,
    mohu se zeptat, jak máte starou dcerku. Čistě ze zvědavosti, abych si udělala obrázek, v jakém věku se můžeme inspirovat tím, co právě ona čte ;-) Děkuji. jajemail@email.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, čochvíľa bude mať 4 roky :-)

      Odstrániť
    2. Jé, tak ta moje je čerstvě 3letá, tak to máme dcerky o 1 rok, to se mi bude dobře ta inspirace počítat ;-) Zdravíme vás, máte krásné tipy na knihy.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára