Preskočiť na hlavný obsah

Karolina Medková: Vánoce z celého světa

Vánoce z celého světa, ktoré ilustrovala naša úspešná ilustrátorka Mária Nerádová sú našou najkrajšou detskou knihou o Vianociach.



Ide o obrázkovo-hľadaciu knihu s úlohami. Hlavnými hrdinami sú chlapci Daniel so Šimonom a ich labrador Ludvík. Majú zázračnú snehovú guľu, ktorá keď sa ňou zatrasie, zavedie malých čitateľov do rôznych krajín sveta, aby mohli spoznať ich Vianočné zvyky a tradície. V závere knihy sú potom tieto zvyky popísané.


Krajín je spolu 12: Nemecko, Austrália a Nový Zéland, Etiópia, Mexiko, USA, Japonsko, Venezuela, Grécko, Fínsko, Rusko, Izrael a Česká republika.
Slovensko v nej síce nenájdete, no môžete použiť dvojstranu venovanú našim susedom nakoľko je na nej rodina pod stromčekom ako rozbaľuje darčeky, starý otec spiaci v kresle a stará mama krájajúca vianočku.


Úlohy sú v knihe dvojaké. Jedny sú zamerané na precvičovanie a zdokonaľovanie všeobecných schopností: hľadanie dvojíc, vyfarbovanie, priraďovanie tieňov, hľadanie správnej cestičky. Druhou je hľadanie Šimona, Daniela, Ludvíka a snehovej gule na každej strane (a veru niekedy sa vedia loptoši malí poriadne ukryť!).






Vánoce z celého světa
Text: Karolina Medková
Ilustrácie: Mária Nerádová
Albatros, 2015

Komentáre

  1. Taká som rada, že si na ňu dala recenziu 👍 fakt vyzerá super 👌

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára