Preskočiť na hlavný obsah

Jonáš Ovanul: Kdo si prdnul u dvora?

Poznáte to. V určitom období je to téma číslo 1. Prdenie. Hovienka. A tak podobne. My dospelí len nechápavo krútime hlavou, naše deti sa pučia od smiechu.
Mimi je tiež v tomto období. Vlastne ju už drží pomerne dlho. Celkom by som sa tešila, keby ju táto téme omrzela. Ale...asi tak skoro nehrozí. A keď som natrafila na knihu Kdo si prdnul u dvora? rozhodla som sa - ak nevieš nepriateľa poraziť, pridaj sa k nemu.


Príbeh tejto útlej malej knihy je priam detektívny, ale vo svojej podstate veľmi jednoduchý. Princezná Lenka oslavuje 17-te narodeniny, na kráľovský dvor prichádzajú princovia uchádzať sa o jej ruku. Vo chvíli, keď má byť ohlásený princ Joachim, k tomu dôjde. Prrrrd. Všetci stuhnú a obzerajú sa okolo seba. Kto to bol? Vtom sa Lenka postaví pred trón a vyhlási, že si prdol jej otec - kráľ. Ten na seba nenechá dlho čakať a obráti sa na kráľovnú, že to ona si prdla. Kráľovná obviní komorníka, komorník dvornú dámu Izabelu a tak ďalej. Ako to dopadne? Napovedia ukážky :-)


Môžete 3x hádať ako knihu Kdo si prdnul u dvora? prijala Mimi. Stačí asi napísať, že nie je veľmi dobrý nápad čítať ju večer pred spaním. Vetu z obálky knihy: Prděli už dinosauři, prdí i krávy, opice a samozřejmě také člověk. Všichni prdí. A kdo tvrdí, že ne, ten prdí ze všech nejvíc! som musela čítať asi milión krát. Mimi sa ju naučila naspamäť. Prisahám, že žiadnu riekanku sa nenaučila tak rýchlo ako toto. Samozrejme za doprovodu záchvatov smiechu.


Ak stále váhate, či po tejto knihe siahnuť, či nie, možno vás presvedčí informácia, že na záver príde aj ponaučenie: U dvora se prdělo jako všude jinde a nikdo se za to nestyděl ani na to zbytečně neupozorňoval.







Môžete si pozrieť aj trailer.


Kdo si prdnul u dvora?
Text: Jonáš Ovanul
Ilustrácie: Alžbeta Göbelová
Host, 2015

Komentáre

  1. no doteraz som vahala, ale asi si aj ja kupim. lebo "...ani na to zbytečně neupozorňoval." by sa hodilo precitat mojmu muzovi. niekedy jak maly chlapec =)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuto mají u nás v knihovně :-) Zatím jsme ji nepůjčila, jen tajně přečetla sama ;-) Martina H.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hehe, toto je na hradný týždeň ako stvorené. :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kto mi taku knibu daruje pre vnucika? solinka001@gmail

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára