Preskočiť na hlavný obsah

Narodeninová súťaž


Presne pred rokom som sa rozhodla vytvoriť vlastný blog o detských knihách a s malou dušičkou som naň umiestnila prvé príspevky. V hlave mi vírili myšlienky: Aké budú reakcie? Bude sa blog páčiť? Bude ho vôbec niekto čítať? Inšpiruje sa niekto knihami, ktoré s Mimi rady čítame? Vaše prvé reakcie boli veľmi povzbudivé a ja som sa s radosťou pustila do ďaľšieho  písania.

Ani neviem ako a zrazu ubehol rok. Rok naplnený objavovaním pekných kníh. K mnohým ste ma inšpirovali práve vy, moje čitateľky a čitatelia. Ďakujem vám za tieto inšpirácie a ďakujem aj za to, že sem pravidelne nakúkate :-)

A teraz hor sa oslavovaaať! 
Ako inak súťažou :-)

Téma narodeninovej súťaže je: Moja obľúbená knižná postavička.
Úlohou vašich detí bude výtvarne zobraziť ich obľúbenú rozprávkovú knižnú postavu. Nechám na ich kreativite akú techniku zvolia, mladšie deti samozrejme môžu len vymaľovať vytlačený obrázok. Hotový obrázok odfoťte alebo naskenujte a pošlite mi ho spolu s vašim menom a menom dieťatka na mail xarra246@gmail.com. Ja ich sem budem postupne pridávať, aby ste sa nimi mohli kochať aj vy :-)
Na kreslenie, maľovanie, či možno aj strihanie a lepenie máte týždeň. Budúcu nedeľu 8.5.2016 vo večerných hodinách Mimi vylosuje troch z vás, ktorí vyhrajú tieto krásne knihy (viď. foto). 
Mimi v podstate vylosuje poradie, v ktorom si výhercovia knihy budú vyberať. To znamená, že ten, kto bude vylosovaný ako prvý, si aj bude ako prvý v poradí z kníh vyberať, druhý vylosovaný bude vyberať ako druhý v poradí a tretí bude prekvapený :-)

Teším sa na maily plné nádherných výtvorov vašich detí.





Za ceny do súťaže krásne ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.



A tu sú súťažné dielka :-)

Adamko


A máme tu prvý obrázok! Poslala ho Marianna za svojho synčeka Adamka, ktorých vám určite netreba predstavovať :-) Vytvorili myšku ku knihe Nový domek pro myšku od Petra Horáčka. Ak si chcete podobnú vytvoriť aj vy, tak sa nechajte inšpirovať na ich blogu.


Emília
Kto by nemal rád Štoplíka? Autorkou kresby je 6 ročná Emília a do súťaže ju zapojila maminka Ema.


Tamarka a Terezka




Maminka Mirka poslala dielka svojich dvoch dievčatok: 
Tamarka (5,5) miluje príbehy o škriatkovi Rozumbriadkovi a tak si ho aj nakreslila. Keďže si nevedela vybrať, ktorý príbeh sa jej páči najviac, rozhodla sa pre obrázok z obalu knihy, pretože sú tam všetky ročné obdobia.
Terezka (4) doslova hltá príbehy malej nezbednice Zorničky a jej záhradky. Chcela by loziť tiež po takej pavučine a tak nakreslila ako sa Zornička stretla s pavúkom. 


Zoé

Rady a veľa so Zoé tvoríme podľa knihy alebo s knihou ;-) Zoé si vybrala do súťaže Gruffala. Netvorila sama, to by ešte takto nedala, maľovala, niečo strihala aj ona, lepila... Marika a dcérka Zoé (3roky 8 mesiacov).


Alžbetka, Davidko a Paľko


Janka, maminka troch ratolestí píše: Naša najmenšia Alžbetka (2 roky) má veľmi rada opičku Boba z knihy Hug. Davidko (5 rokov) nakreslil s mojou pomocou Calvina. Paľko (6 rokov) nakreslil Paľka z knižky od Kláry Jarúnkovej. Aj keď je to knižka pre menšie deti, ale je to o jeho menovcovi, tak ju doma veľmi radi čítame.


Terezka

Terezka 2r a 2m, má najobľúbenejšie knihy od Petra Horáčka a to o Papuchalkovi Petrovi a Nový domcek pre myšku. Maminka Lenka ďalej píše: K prvej knižke som jej musela nakresliť Peťka, ktorého má vždy vloženého v knižke. Keďže zatiaľ sa neskamarátila s pastelkami, po svojom ho "vyfarbila" :-)


Anetka
Anetka má 6 rokov a nakreslila obrázok podľa knihy Charlie a továreň na čokoládu od Roalda Dahla. Obrázok za ňu poslala maminka Anka.


Klárka
Maminka Zuzka: Dcérka Klárka (16 mesiacov) chce momentálne kresliť iba mačičky :-)


Dárius a Lauri
Marcelka s drobcami tvorili podľa ich obľúbenej knihy Ako šlo vajce na vandrovku. Dárius (2 roky) ju vie sám prerozprávať :) Jemu mamina trošku pomohla so strihaním, Lauri (3 roky) si už poradila sama.


Emi
Za 5 ročnú Emíliu, ktorá stvárnila krtka v krtinci, svojho veľkéhoho malého hrdinu, poslala obrázok maminka Klára.


Vilma
Veronika píše: Vilma má 3 roky a 1mesiac, tak som jej predlohu nakreslila ja a ona ju vymaľovávala. Po nárocčom vymaľovaní okeníc už zvyšok nechala na mňa :-D


Samko
Samko (2r.,8.)  má veľmi rád knihu Oh no! A najviac sa mu páči dievčatko, ktoré letí s balónmi. Vždy naň vymyslm nejaký príbeh. Do súťaže som nakreslila dievčatko s balónmi a Samko priradil farby pasteliek k balónom a vyfarbil ich, píše maminka Veronika.


Šimonko

Náš 19-mesačný Šimonko má jednoznačne najradšej krtka, ale pri tvorení si vyžiadal aj autobus, čo síce nie je žiadna riadna postavička, ale spolu s náklaďákmi a traktormi poslednú dobu jednoznačne vedie :-) Mama Milka kreslila a Šimonko vyfarboval. 


Maťko
Maťkovi sa síce poslednou dobou kresliť veľmi nechce, ale keď som mu zadala, že má nakresliť najobľúbenejšiu postavičku z knihy, nakreslil tohoto Gruffala...a k nemu potom aj Gruffalinku :-) Gruffalo je u nás doma jednoducho stálica, píše Lenka :-)


Filipko

Mirka píše: posielam výtvor nášho Filipka. Momentálne síce kreslí samé jenooké príšerky, viac menej hlavonožce :) ale keď som mu povedala, že musí nakesliť niečo o čom čítame, tak si vybral Guľka bombuľka. Mali sme ho z knižnice, potom ho dostal na Vianoce a stále ho neomrzela :D A aby mu nebolo smutno, pridal mu kamaráta Červíka Ervína vyliezajúceho z  jablka a pár okolo :) 


Saška
Katka poslala foto jej 6-ročnej dcérky Sašky. Knižku Rozprávkový šlabikár dostala v predškoláckej triede a ako prváčka si ju sama prečítala. Najviac sa jej páči rozprávka Kocúr v čižmách.

Komentáre

  1. Dakujeme za krasny rok s Tebou a za infosky o knihach, tesime sa... ideme sa posnazit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa už teraz na vašu rozprávkovú postavičku a ďakujem :-)

      Odstrániť
  2. Vdaka tebe Zdenka, mame koopec kniziek podla mna na 2r dopredu... Skvely blog, skvela praca! Prajem ti aby si nasla kooopec inspirativnych knih na ktore sa tesim uz teraz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne Leni za milé slová a dúfam, že už tvoríte :-)

      Odstrániť
  3. Miriam Chocholáčková3. mája 2016 o 11:49

    Aj my dakujeme a tesime sa na vela dalsich rokov plnych kniznych inspiracii:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miri :-) A teším sa na váš súťažný obrázok :-)

      Odstrániť
  4. Aj my ďakujeme za krásne tipy a veľa inšpirácie :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára