Preskočiť na hlavný obsah

Neuveriteľný svet!

Fragment, 2016


Vedeli ste, že do priemeru slnka by ste mohli naskladať 109 Zemí? Alebo že ústie Amazonky je široké takmer toľko ako vzdialenosť z Londýna do Paríža? Že výbuch sopky Krakatau bol štyrikrát silnejší než Cár bomba, najväčšia jadrová nálož, aká bola kedy odpálená? Že každú hodinu pribudne na Zemi 8 000 ľudí? Že všetko vyťažené zlato sveta by vytvorilo guľu s priemerom 24 m? Alebo že srdce vráskavca obrovského má rovnakú veľkosť ako auto?


Encyklopédiu Neuveriteľný svet! som vybrala ako jednu z cien do našej narodeninovej súťaže
A aby ste vedeli o čo vlastne súťažíte, povedala som si, že vám knižky postupne prestavím. O knihe Môj psík Nezbedník som už písalateraz prišiel rad na túto perfektnú encyklopédiu :-)



Neuveriteľný svet! je plná informácií podaných prehľadne a pútavo, založených na porovnávaní, doplnených názornými ilustráciami, ktoré zaujmú deti aj dospelých. 

Celá kniha je rozdelená do štyroch okruhov: 

Za hranicami nášho sveta
V prvej časti encyklopédie sa deti dozvedia aké veľké je Slnko, Mesiac, planéty, asteroid, či kométa, rôzne údaje o slnečnej sústave a vesmíre.

Úžasná Zem 
Táto časť sa celá týka našej planéty. Zistíme, ktorý svetadiel, krajina či jazero je najväčšie, aké vysoké sú piesočné duny alebo koľko vody je na Zemi, kde padá najviac snehu, či aká bola najväčšia prírodná katastrofa.

Ľudia a ďaľšie formy života
Tretia časť je aj o ľudskom tele (deti sa napríklad dočítajú koľko krvi pumpuje srdce, aké dlhé sú cievy v ľudskom tele, kto má najväčšie oči) aj o zvieratách, dinosauroch, plazoch a hmyze. Dozvedia sa o tom, ktorý dinosaurus bol najväčší, aký veľký bol najväčší žralok, ktorý druh hmyzu je najväčší, ako ďaleko doletí vták, kto je najrýchlejší bežec, letec, plavec alebo aký silný je mravec.

Výkony techniky
V poslednej časti sa dozvieme aké auto, vlak, či lietadlo je najrýchlejšie, koľko odvezie loď, aké silné boli raketoplány, aký malý je najmenší počítač, aká ťažká je Cheopsova pyramída alebo ako hlboko sa môžeme prekopať.

Toto je len zlomok informácií, ktoré v encyklopédii Neuveriteľný svet! nájdete a ja verím, že ten, kto ju v súťaži vyhrá, bude sa z nej náramne tešiť :-)














Za poskytnutie recenzného výtlačku krásne ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.

Komentáre