Preskočiť na hlavný obsah

Linda Chapmanová: Priateľstvo plné koláčikov. Cukor&škorica

Ilustrácie: Kate Hindleyová

Albatros, 2016



Anotácia
Čo tu tak krásne rozvoniava? V meste otvárajú novú pekáreň Cukor & škorica!
Desaťročná Hannah a jej mamka si plnia sen. Obe milujú pečenie a najmä sladké dobroty. Nejde však všetko ako po masle. Kvôli vlastnej pekárničke sa musia presťahovať. Mamka trávi v práci celé dni a Hannah si zvyká na novú školu. Poobede pobehuje po pekárničke a srší skvelými nápadmi. Ale sama! Podarí sa jej skamarátiť s hanblivkou Miou? Aké dobrodružstvá zažije v mamkinej pekárni?





Predstavujem vám tretiu knihu, o ktorú súťažite v narodeninovej súťaži
V prvom rade je nutné napísať, že ak chcete čítať knihu Priateľstvo plné koláčikov. Cukor&škorica, musíte mať po ruke koláčik. Hocijaký. Inak už po prečítaní prvých pár stránok vám začnú tiecť slinky, škvŕkať v bruchu a nebudete myslieť na nič iné ako na nejakú mňamku. Je dosť možné, že ak doma nič nebudete mať, pôjdete do kuchyne a koláčik si skrátka upečiete. Možno aj podľa receptov z knižky. Teda...vaše dcérky :-)


Hlavnou hrdinkou je desaťročná Hannah, ktorá veľmi rada pečie a pomáha svojej mamine v pekárni. Okrem toho má nevlastného otca Marka a sestry Molly a Ellu, ktoré sú dvojičky. Všetci si spolu rozumejú, Hannah s dvojičkami zvykne rodičom pomáhať, robieva im palacinky na raňajky a je pre nich tou správnou staršou sestrou.
Keďže sa spolu presťahovali do iného mesta, musí si Hannah zvyknúť na novú školu a nájsť si nové priateľky. Povedali by ste, že na také malé dievča je toho celkom dosť a veru aj ona sama má zo všetkého trochu obavy. Hannah však všetko nakoniec zvládne.


Priateľstvo plné koláčikov. Cukor&škorica, ktorú napísala Linda Chapmanová, je príjemné čítanie. Kniha má spád, osviežená je ilustráciami Kate Hindleyovej a tiež receptami, či rôznymi tipmi do kuchyne, ktoré si môžete doma so svojimi dcérkami vyskúšať. Hannah je pozitívna postava a navyše veľmi šikovná, sršiaca dobrými nápadmi. 
Myslím, že táto kniha poteší každé dievča, ktoré rado pomáha mame v kuchyni :-)



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.

Komentáre