Preskočiť na hlavný obsah

Magdaléna a zvieratá v útulku

Na knihu Magdaléna a zvieratá v útulku som sa tešila odkedy vydavateľstvo Vnímavé deti zverejnilo, že ju chystá. Určite ste na tom boli rovnako. 
Poďte teda nakuknúť do tejto nádhernej novinky o láske ku zvieratám, po prečítaní ktorej sa nebudete vedieť ubrániť dojatiu.


Kniha Magdaléna a zvieratá v útulku je ako stvorená pre všetkých milovníkov a milovníčky zvierat a kníh. Opäť sa stretávame s Magdalénkou, jej mamou, Vločkou a knihovníčkou pani Jamôčkovou, ktoré poznáme z knihy Magdaléna a psík z knižnice, o ktorej som písala TU.


V tejto knihe Magdalénka veľmi túži po psíkovi. Mamička jej po dlhom prehováraní dovolí vybrať si jedno z Vločkiných šteniatok. Vtedy sa Magdalénka dozvie, že Vločku si pani Jamôčková priniesla z útulku. A keďže pani Jamôčková chodieva do útulku pomáhať, Magdalénka sa rozhodne pridať sa k nej. 


Množstvo osamelých zvieratiek, ktoré v ňom uvidí ju chytí za srdce, najmä osud psíka menom Trieska. Keď zistí, že doma nemajú dosť uterákov a prikrývok pre zvieracie pelechy, rozhodne sa Magdalénka konať! Obíde všetkých susedov, vyzbiera od nich staré uteráky, vylepí plagáty o sobotňajšom čítaní knižiek v útulku. 
Bude to však stačiť?


Knižka deti oboznámi s prostredím zvieracieho útulku, s potrebami jeho obyvateľov. Ukazuje im, že aj malá pomoc znamená pre zvieratá veľa. Autorka Lisa Papp prostredníctvom príbehu malých čitateľov motivuje k reálnej návšteve útulku a reálnej pomoci. 
I keď, ako sa v knihe môžete dočítať, zo všetkého najviac potrebujú zvieratká v útulku lásku. Záver je krásne dojemný.











Magdaléna a zvieratká v útulku
Text a ilustrácie: Lisa Papp
Počet strán: 32
Vnímavé deti, 2019

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Vnímavé deti.

Komentáre