Preskočiť na hlavný obsah

David Litchfield: The Bear and the Piano

Frances Lincoln Children´s Books, 2016


Dojemný príbeh o radosti z hudby, sláve prinášajúcej prázdnotu a dôležitosti priateľstva, podčiarknutý nežnými ilustráciami. Prvotina od autora Davida Litchfielda: The Bear and the Piano.

Jedného dňa malý medveď objaví na čistinke v lese niečo, čo ešte nikdy nevidel. Keď sa tej čudnej veci dotkne, vydá zvuk. Odíde, no na druhý deň sa k nej opäť vráti. Prejdú týždne, mesiace, roky... Z medvedíka vyrastie veľký silný medveď a zvuky, ktoré vychádzajú spod jeho zavalitých láb znejú ľúbezne.

Pri hre je medveď šťastný a sníva o ďalekých krajinách. Každú noc hrá koncert len pre svojich priateľov.
  


Okolnosti ho zavedú do New Yorku. Onedlho je jeho meno všade: na plagátoch, na bilboardoch aj svietiacich neónoch. Hrá pred vypredaným publikom, žne ovácie, získa niekoľko ocenení.

Mesto mu poskytlo všetko po čom túžil, no v skrytu srdca cíti, že mu niečo chýba. Jeho priatelia. Jeho domov.

A tak sa rozhodne vrátiť.



Veľmi ma teší, že moje potulky internetom ma naviedli na knihu The Bear and the Piano. Emotívny príbeh má krásne posolstvo o tom, čo má v živote zmysel. Navyše ilustrácie Davida Litchfielda sú očarujúce, plné svetla a istej zasnenosti.


S Mimi sme knihu za ten krátky čas čo ju máme, čítali už niekoľkokrát. Téma hudby a slávy je pre ňu nepochybne príťažlivá. Záver, kde medveď hrá koncert pre najdôležitejsšie bytosti svojo života - svojich priateľov, je silný a dojímavý zároveň. Hlboko zasiahol nielen Mimi, ale aj mňa. Čítať túto knihu je zážitok, o ktorý sa nesmiete dať ukrátiť :-)






Komentáre

  1. Odpovede
    1. Veľmi som sa tešila na túto knihu, čakala som dlho a vyplatilo sa :-) Téma hudby nie je v knihách až tak častá, o to viac ma teší, že máme túto nádheru doma :-)

      Odstrániť
  2. perfektná! tému medveďov nemám rada odkedy som v lese stretla medvedicu s mláďatami, som rada že som to prežila a do lesa ma už asi nik nedostane, ale na túto knihu sa asi nechám nahovoriť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. KRASNA KNIHA ! Smiem sa spytat, kde sa da tato kniha kupit? Dakujem ! Renáta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Reni, dá sa kúpiť na www.bookdepository.com Zasielajú na SR, poštovné je zadarmo a zaplatíš online kartou :-)

      Odstrániť
    2. Dakujem velmi pekne! Vas blog je velmi inspirujuci. Niektore knizky o ktorych pisete doma mame, niektore sme kupili na zaklade Vasho blogu a niektore sa chystame este kupit. Velka vdaka za to, ze sa takto uzasne zdielate ohladom detskych kniziek.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára