Preskočiť na hlavný obsah

Delphine Lacharron: Rozprávky z dvora veselého gazdu Fera

Vydavateľstvo Junior

Ilustrovala: Isabella Camino


Milé príbehy o zvieratkách, ľúbivé ilustrácie Isabelly Camino, krátky text, ktorý vydržia počúvať už najmenší knihomoli. 
Aj o tom sú rozprávky o gazdovi Ferovi a jeho zvieratkách :-)


Už to bude rok, čo Mimi dostala prvú zo série týchto troch kníh - Rozprávky z dvora veselého gazdu Fera. Keď som ju v obchode kupovala, som ešte ani z ďaleka netušila, ako veľmi si Mimi tieto príbehy obľúbi. Chcela ich čítať zas a znova, niekoľkokrát za deň až som sa ich naučila naspamäť :-) (aj keď neviem prečo, ale stále sa mýlim a hovorím gazda Feru :-D). Samozrejme som medzitým dokúpila aj ostatné: Nové príbehy z dvora veselého gazdu Fera a Dobrodružstvá z dvora veselého gazdu Fera. 
Toto obdobie absolútnej mánie pre príbehy o zvieratkách z dvora gazdu Fera držalo Mimi asi pol roka. Kniha Rozprávky z dvora veselého gazdu Fera už vyzerala ako keby nikoho nemala. Stránky s najobľúbenejšími pasážami boli totálne dokrkvané, nakoľko Mimi mala len 20 mesiacov a ešte nevedela v knihách pekne listovať. (Nedávno som jej preto kúpila novú, z čoho sa nesmierne tešila a starú sme darovali knižnici :-))
Teraz sme sa k nim po dlhšej pauze vrátili. A Mimi opäť prežíva jednotlivé príbehy tak, akoby ich čítala prvý raz :-)

Na poradí, v akom knihy čítať, nezáleží. Nenadväzujú na seba i keď jednotlivé zvieratká (zajko Majko, sliepka Betka, veveričiak Kamil...) stretnete v každej z nich. Vo vydavateľstve Junior vyšli v tomto poradí: Rozprávky z dvora veselého gazdu Fera, Nové príbehy z dvora veselého gazdu Fera a nakoniec Dobrodružstvá z dvora veselého gazdu Fera.
V každej knihe sú 4 príbehy, v ktorých hrdinom je vždy iné zvieratko. Raz je to kačka, inokedy malá myš, pštros alebo diviačik. 
A tak si môžete vybrať tú, o ktorej si myslíte, že by vaše dieťatko najviac zaujala alebo podľa toho aké zvieratká obľubuje :-)

Rozprávky z dvora veselého gazdu Fera



V tejto knihe sú nasledujúce štyri príbehy: 
Neposlušný Gusto - o zatúlanej kačičke, ktorá hľadá cestu domov.
Dobrodružstvo myšiaka Miška - o tom ako sa unudený myšiak Miško ocitol v nebezpečenstve, keď padol zo stohu sena do napájadla.
Ako zajko Majko lietal - na dvore gazdu Fera sa spustil silný dážď a zajko Majko sa schoval pod šarkana. Zafúkal však silný vietor, ktorý šarkana zdvihol a unášal ho aj so zajkom na palube do neznáma.
Zima na gazdovstve - o tom ako veveričiak Kamil našiel v snehu premrznutú sýkorku Jarku a zachránil ju.










Nové príbehy z dvora veselého gazdu Fera



V tejto knihe nájdete príbehy:
Noví priatelia - o tom ako na dvor gazdu Fera prišli nové zvieratká - pštros Emil so pštrosicou Emkou. Emil si dá so zajkom Majkom preteky a Emke sa vyliahne mláďatko Emko.
Strašný strašiak - gazda Fero vyrobí strašiaka na odohnanie vrán z poľa, ktoré však z neho vôbec nemajú strach.  Príde dážď a búrka, strašiaka poškodí a tak sa zvieratká rozhodnú opraviť ho. Vrany traste sa!
Šesť nezbedných prasiatok - mame prasnici sa narodí šesť rozkošných ružových prasiatok, no ako rastú sú stále neposlušnejšie a neposlušnejšie. Zvieratká z dvora jej však pomôžu a z prasiatok sa stanú najmilšie prasiatka v okolí.
Vianočná laň - gazdov psík Beny objaví v lese premznutú, hladnú laň. Tajne ju prepašuje na farmu a schová v kôlni. Neskôr privedie aj jej priateľky. A gazda Fero sa môže čudovať, prečo mu z komory miznú jablká.










Dobrodružstvá z dvora veselého gazdu Fera



V poslednej knihe o gazdovi Ferovi a jeho zvieratkách nájdete tieto príbehy:
Nočný výlet - o tom ako myšací bratia Riško a Miško spoznajú svojich bratrancov netopierov a zalietajú si s nimi.
Poľovačka na pytliaka - o tom ako gazda Fero so zvieratkami z dvora zatočia s pytliakom a pomôžu malému diviačikovi nájsť mamičku.
Mačiatka v nebezpečenstve - mačička Micka čaká mladé a tak si hľadá pokojné miestočko. Nájde ho v domčeku vnúčika gazdu Fera, ktorý sa nachádza na ostrove uprostred potôčika. V noci sa však strhne búrka a voda v potôčiku stúpa...
Cirkusové kúsky - jednej noci sa k farme gazdu Fera blíži voz. Bratranec Gejza! Gazdu Fera požiada o postráženie kozičky Bibi kým sa vystrábi zo zranenia a odchádza so svojim cirkusom na vystúpenie. Bibi naučí zvieratká z dvora rôzne akrobatické kúsky. A bude predstavenie!











Ak sa vám tieto príbehy zapáčili, tak za 2,99 EUR sa dajú kúpiť v kníhkupectve Knihy pre každého. Videla som tam niektoré z týchto príbehov aj vo forme leporela ;-)

Komentáre