Preskočiť na hlavný obsah

Katarína Macurová: Ako naučiť Eda lietať?

V najnovšej knihe Kataríny Macurovej sa opäť stretávame s medvedíkom Ernestom, ktorého už poznáme z kníh Prečo nekvitneš? a Kde je tá pravá lopta? Tentokrát sa pokúsi naučiť lietať pštrosa Eda.


Ernest skúša na Eda všetko možné aj nemožné. Kreslí mu stratégiu lietania na tabuľu, ukazuje mu ako mávať krídlami rýchlo, rýchlo, rýchlo. Zmajstruje chodúle, zavesí ho na teplovzdušný balón. Vyčerpajú snáď všetky možnosti a Edo stále nelieta. Dokonca sa idú opýtať iných vtákov ako sa naučiť lietať. Škoda, že si vybrali zrovna tučniaka a vtáka kivi. Tí im veru veľmi neporadili...


Nebudem vám však všetko prezrádzať, aby som vás neukrátila o humorné situácie, ktoré spolu s deťmi v príbehu nájdete. Ten koniec fakt stojí za to!


Kniha Ako naučiť Eda lietať? je, čo do pomeru text/ilustrácie, ideálna pre 2-3 ročné deti, ale moja 4 a pol ročná Mimi je dôkazom, že knihy Kataríny Macurovej môžu zaujať aj tých, ktorí už prešli na viac textové príbehy. Prečo nekvitneš? si dieťa moje číta kedykoľvek samo a knihu Lily a Momo doslova zbožňuje vďaka rozkošnej postave Moma a rôznofarebným ponožkám malej Lily. 


Veľmi sa teším, že sa u nás našiel autor, ktorý sa pustil do tzv. picture books, na našom trhu dlho chýbali. I keď v poslednom období pribúdajú preklady, predsa je to úplne iný pocit držať v rukách a čítať knihu od slovenského autora v slovenčine. Už teraz sa s Mimi nevieme dočkať ďalších kníh, ktoré Katarína Macurová chystá.





Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.



Ako naučiť Eda lietať?
Text a ilustrácie: Katarína Macurová
Albatros, 2017


Komentáre

  1. Úžasná kniha. Som rada, že máme medzi sebou takúto autorku. Skvelé sú aj ilustrácie. Povedia včetko to, čo nie je napísané v texte. Napr. ak idem robiť niečo nebezpečné, musím sa chrániť prilbou, chráničmi. Záverčná vtipná ilustrácia ostali len šlapky a rukávniky...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára