Preskočiť na hlavný obsah

Čitateľská výzva

Ahojte moje milé čitateľky a čitatelia,


dnes tu mám pre vás niečo iné ako tip na peknú detskú knihu. Dnes tu mám pre vás 30-dňovú výzvu, ktorú sme si pre vás spolu s Čítajme si spolu a Malým pampúchom pripravili.


O čo ide?
Určite ste už veľa krát počuli aké dôležité je čítať deťom už od malička, že to má pozitívny vplyv na rečový vývin, rozvoj fantázie a podobne. Priznám sa, že mne sa najviac zo všetkých výhod spoločného čítania ráta puto, ktoré si s Mimi tvoríme. 

Takže! 
Naša výzva znie: Čítajte si s deťmi aspoň 5 minút denne. Nemusíte čítať len večer pred spaním, ak ste ešte s dieťatkom doma, užívajte si možnosť čítať prakticky kedykoľvek cez deň dostanete chuť. My sme zvykli čítať ráno hneď po zobudení, knihy sme brávali do kočíka alebo na cestu autom, či autobusom, ak bola Mimi cez deň unavená, no na spánok jej nešlo, vzali sme si niečo dobré pod zub a šup ho relaxovať pri knihe. 

Dôležitá je pravidelnosť, urobiť si z čítania dennú rutinu. Na začiatku to nemusí byť ľahké a preto pre vás ilustrátorka Petra Lukovicsová (Cesta na svet) nakreslila obrázok stromu. Vytlačte si ho a za každý deň spoločného čítania vymaľujte jeden lístoček. Ako budú vymaľované listy na strome pribúdať, tak sa vám spoločné čítanie bude dostávať viac a viac pod kožu, až si bez neho nebudete vedieť predstaviť život.

A aby radosť zo spoločného čítania bola ešte väčšia, pripravilo si pre vás vydavateľstvo Zelený kocúr prekvapenie (hŕbu detských kníh ako darček, ale...pssst, to je zatiaľ tajomstvo).

Bojová úloha
  1. čítať si každý deň aspoň 5 minút (ako na to, vám môže pomôcť séria článkov Ako si čítať s našimi deťmi na blogu Čítajme si spolu)
  2. vytlačiť si obrázok stromu (tip: vezmite zopár exemplárov na ihrisko, do školky, či k lekárovi a namotajte na čítanie aj iných rodičov a deti)
  3. pochváľte sa, ako sa vám darí, na našej FB stránke alebo na Modrom koníku v skupine Nakuknime spolu do detskej knihy.
  4. zapojte sa do súťaže vyplnením tohto formulára 


Čítaniu zdar! 




UPDATE:

Prvé kolo žrebovania je ukončené. Z vás všetkých, ktorí sa pustili do výzvy nám random.org vyžreboval tieto štyri mená:

Ivana Dvoraková
Gita Pokrývková
Lenka Nedić
Diana Ducká

Blahoželáme! Ozveme sa vám na mail.

UPDATE 2:

Druhé kolo žrebovania je ukončené. Z vás všetkých, ktorí sa pustili do výzvy nám random.org vyžreboval tieto štyri mená:

Lucia Goghová
Lenka Filipová
Peter Luprich
Angela Obročníková

Blahoželáme! Ozveme sa vám na mail.

UPDATE 3:

Tretie kolo žrebovania je ukončené. Z vás všetkých, ktorí sa pustili do výzvy nám random.org vyžreboval tieto štyri mená:

Iveta Melicherová
Marek Hegedus
Anna Strohnerová
Ivana Ševčíková

Blahoželáme! Ozveme sa vám na mail.






Komentáre

  1. Ja čítam drobcovi od narodenia takmer každý večer jednu až 5 rozprávok. K dnešnému dňu je to teda viac ako 1500 večerných čítaní a musím povedať, že nemá ani jednu rečovú vadu a súčasne má v piatich rokoch obdivuhodnú slovnú zásobu. Výhovorky, že na čítanie nie je čas neobstoja, tých pár minút denne si nájde každý...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slovnú záso u majú čítajúce deti naozaj obdivuhodnú 😊

      Odstrániť

Zverejnenie komentára