Preskočiť na hlavný obsah

Imro Weiner-Kráľ: O nezbednom káčerovi

Kniha nadväzuje na Príbehy kocúra Mineta, o ktorých som písala v lete tu. Mimi si ich obľúbila a tak som ju nedávno prekvapila týmto pokračovaním.


Venovať Mimi knihu nie je len tak. V každom prípade chce byť prekvapená najviac ako sa dá. Kým ja idem pre knihu do skrýše, ona sa vo svojej izbe nastaví chrbtom ku mne a zakryje si oči. Až keď som pri nej otočí sa tvárou, najprv jej musím zaspievať Happy Birthday a potom jej konečne novú knihu môžem dať.
Inak to nebolo ani v tomto prípade. Mimi híkala od nadšenia, hneď vytiahla z knižnice aj Mineta a čakal ma nakoniec pomerne ťažký večer lebo chcela prečítať obe knihy naraz. Chvalabohu, že na každej stránke je len pár riadkov textu, no i tak sa mi už na konci plietol jazyk.

Káčerove huncútstva

Kniha O nezbednom káčerovi obsahuje tri rozprávky:
Káčerove huncútstva
O dvanástich mesiačikoch
Ako sa stal káčer hrdinom

Ak ste sa tešili na ďalšie príbehy s kocúrom Minetom sklamem vás, ten sa vyskytuje len v prvom z nich, no vôbec to neprekáža nakoľko káčer je veľký lapaj a rozosmeje vás svojimi šibalstvami. 

O dvanástich mesiačikoch

Najdlhšou rozprávkou je O dvanástich mesiačikoch, Imro Weiner-Kráľ ju prerozprával vlastnými slovami. Mimi má túto rozprávku rada, počúva ju ako audio knihu, preto sa potešila papierovej verzii.
V poslednom príbehu Ako sa stal káčer hrdinom káčer zatočí s pytliakom a zachráni svoje priateľky divoké kačky. 

O dvanástich mesiačikoch
S Mimi sa tešíme na ďalšie pokračovanie rozprávok pre Elise - O odvážnom medveďovi, ktorá má vyjsť posledný februárový deň.
O dvanástich mesiačikoch

Ako sa stal káčer hrdinom



O nezbednom káčerovi
Text: Imro Weiner-Kráľ
Rozprávky pre Elise
Petrus, 2016


Komentáre

Zverejnenie komentára