Preskočiť na hlavný obsah

Prečítané leto: O počasí

Šiesty letný týždeň sme mali v Prečítanom lete tému počasie a mne sa náhodou dostala do rúk kniha 365 aktivít v prírode. Zábava na každý deň! (Slovart, 2015).


Je to kniha plná nápadov na rôzne aktivity, s ktorými sa deti nielen skvele zabavia, ale čo to i naučia. 


Táto kniha vašim deťom poskytne návod ako vyrobiť útulok pre lienky, či včielky, ako si urobiť jazierko vo vedre. Deti sa zahrajú na stopárov, lovcov hmyzu, či pozorovateľov života rastlín. 


Okrem toho si podľa knihy môžu vyrobiť rôzne ozdoby z kvetov, listov a hríbov. Zahrajú si vlastnoručne vyrobené kolky, pexeso, domino, vyskúšajú si orientačný beh a nakoniec sa osviežia citronádou.


A keďže máme v Prečítanom lete tento týždeň tému počasie, dávam knihu 365 aktivít v prírode. Zábava na každý deň! do pozornosti aj preto, že v nej nájdete veľa námetov práve k pozorovaniu počasia. 


Na stránkach knihy nájdete postup ako vytvoriť počasie vo fľaši, barometer, ako zmerať zrášky, smer vetra a tiež ako vyrobiť oblak, či tornádo.


Posledné menované - oblak a tornádo - sme si vyskúšali aj my s Mimi. Tornádo sa nám nepodarilo zrealizovať. Na pokus sme potrebovali tekutý prací prostriedok a mali sme len detský. Je dosť možné, že bol príliš jemný a tak sa nám tornádo v pohári nevytvorilo. S druhým pokusom sme mali viac šťastia a vytvorili sme perfektný oblak, z ktorého sme boli nadšená celá rodina. Laď, ktorý sme k pokusu potrebovali, sme potom ešte využili na skúmanie teplých a studených vecí.






A ešte sme trošku tvorili :-)



Komentáre

  1. jej krásne ste sa zabavili :) kniha super!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pojinko pracuje v kníhkupectve a rád vidí, že sa knižka dobre predáva. Je naozaj super. Len viac takýchto kníh!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. chcela by som sa velmi.podakovat za tento blof, kde som nasla vela inspiracii! rada by som sa spytala ci knizky ktore mate v cestine citate Mimi po cesky alebo to pri citani prekladate do slovenciny? dakujem krasne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, ďakujem za milé slová :-) Zo začiatku som prekladala do slovenčiny a neskôr, keď už Mimi začala pozerať české rozprávky, skúšala som tu a tam vsunúť vetu po česky. Teraz už vydrží aj celý odstavec počúvať v češtine, no sebakriticky musím uznať, že po česky čítam nahlas fakt strašne :-D takže sa jej nečudujem :-) Takže to striedame :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára