Preskočiť na hlavný obsah

Katarína Gasko: Môj psík Nezbedník

Albatros, 2016


Anotácia
Môj psík Nezbedník – krásne hravé leporelo pre najmenších.
Dievčatko a Nezbedník sú najlepší kamaráti na svete. Bývajú spolu a aj všetko robia spolu. Nezbedník sprevádza dievčatko do školy, spolu sa hrajú v parku, píšu si domáce úlohy, varia, umývajú si zúbky. Obaja vedia, že mať dobrého kamaráta je tá najlepšia vec na svete.

Pred pár dňami vyšlo vo vydavateľstve Albatros milé leporelko Môj psík Nezbedník. Jeho autorkou je ilustrátorka Katarína Gasko (ilustrovala napríklad knihy Tajný cirkus, Kolo, kolo mlynské, sériu kníh o Kláre).


Môj psík Nezbedník odporúčam pre všetky deti, ktoré zbožňujú psíkov. Naša Mimi je do psíkov hotový blázon, dokonca jej prvé slovo v živote bolo havo“ a nie mama“ :-) Úspech som teda očakávala a aj sa dostavil. Môj psík Nezbedník sme čítali niekoľkokrát po sebe, potom si ho Mimi pozerala ešte sama. Hltala všetko, čo psík v knihe prežíval: že sa mu nechcelo ráno vstávať do školy, že namiesto toho, aby si zúbky umýval, iba zjedol zubnú pastu (to mi prišlo veeeľmi povedomé a Mimi som na to upozornila, o to viac sa jej to páčilo, potvorka malá). Dosť dlho rozoberala situáciu, kde si psík Nezbedník vzal do dažďa pršiplášť a tiež časť kde si robí domáce úlohy a nechtiac rozhryzie ceruzku. To jej prišlo veľmi vtipné. 


Katarína Gasko ma príjemne prekvapila. Jej ilustrácie sú krásne a teší ma, že sa rozhodla vytvoriť svoju vlastnú knihu. Páči sa mi, že jej výber padol na tzv. picture book, ktorých je u nás ako šafranu a tiež, že si za tému zvolila jeden deň malej školáčky oživený malým rozkošným psíkom. Vďaka nemu sa deti dočítajú o veciach, ktoré poznajú (ranné vstávanie, papanie, spinkanie), zároveň získajú predstavu ako bude ich deň vyzerať až začnú chodiť do školy a to všetko nenásilne a s humorom.




Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia.

Komentáre

Zverejnenie komentára