Preskočiť na hlavný obsah

Eva Maceková: 12 hodin s Oskarem

12 hodin s Oskarem od Evy Macekovej je veľká obrázková kniha ideálna pre deti predškolského veku. Je plná rôznych detailov trénujúcich pozornosť, no aj úloh, ktoré hravou formou deti naučia hodiny, zaviazať si šnúrky, či počítať.


V poslednom období s Mimi čítame knihy len pred spaním. Bohužiaľ, inokedy nie je čas a s prichádzajúcimi teplými, slnečnými dňami to inak teraz ani nebude. Veď to určite poznáte. A tak vlastne neviem, či som si vybrala správne obdobie na to, aby som o tejto knihe písala. Prečo? Lebo knihu 12 hodin s Oskarem skrátka NEodporúčam čítať večer v posteli :-) 


Mimi Oskarov deň tak zaujal, že ju úplne prebral z únavy a ona s plným nasadením sledovala stránku za stránkou, ako sa Oskar ráno prebúdza, oblieka, raňajkuje a ide s maminkou autobusom do nákupného centra, plného rôznych zaujímavých obchodov, kúpiť si školskú tašku. Pomedzi to plnila úlohy - párovala ponožky, umývala si zúbky, hľadala dvojice obrázkov, či putovala prstom v labyrinte cestičiek. 


Ak máte doma radi obrázkovo-hľadacie knihy, 12 hodin s Oskarem musíte mať! A nepomôžu ani výhovorky, že obrázkových kníh máte doma dosť :-)
Táto je trochu iná ako všetky tie kde je na jednej stránke veľa rôznych detailov a mini obrázkov. 12 hodin s Oskarem v prvom momente zaujme farbami a grafikou, ktoré dodávajú knihe retro vzhľad. Pre deti je príťažlivá dôverne známymi situáciami ako je obliekanie, raňajkovanie, kúpanie, spinkanie... Páči sa mi tiež, že autorka Eva Maceková myslela aj na tatinov a zakomponovala toho Oskarovho do deja (viď. ukážky).


 






Eva Maceková: 12 hodin s Oskarem
Baobab, 2012


Komentáre