Preskočiť na hlavný obsah

Robin Král: Ferdinande!

Ferdinande! - leporelo, po ktorom som dlho túžila. Postupne som sa zmierila s tým, že je skrátka nezohnateľné. Až raz. Jedna správa na Facebooku. Všetko zmenila :-) A z Mimi je teraz šťastná majiteľka tohto nádherného priestorového leporela. 



Keď mala Mimi asi pol roka, povedala som si, že je najvyšší čas kúpiť jej normálnu knihu. Moja voľba padla na harmonikové leporelo. Ťuk sem, ťuk tam a už boli leporelá z môjho obľúbeného e-shopu s knihami na ceste. Aké však bolo moje prekvapenie, keď som balíček otvorila a v ňom boli tenučké, laminované leporelá, ktoré sa kvalitou vôbec nepodobali na tie z môjho detstva. Veľmi rýchlo som pochopila, že v súčasnosti je táto nekvalita bežná...
Ale! To som ešte netušila, že existuje vydavateľstvo Bežíliška, ktoré si dalo za cieľ vydávať práve ten typ leporel, ktoré máme každý niekde odložené a chránime si ich ako oko v hlave :-) 
Ferdinande! je presne také - klasické, lepené na hrubom, pevnom kartóne, viazané v plátne. Navyše, má milý detail - gumičku s drukom, na ktorom je logo vydavateľstva. Je skutočne radosť držať toto leporelo v ruke.


A ešte väčšia radosť nastane po jeho rozbalení. Celé leporelo je ladené v tlmených tónoch, ilustrácie Andrey Tachezy si vás podmania (prevedením aj rôznymi milými detailami) a veršovaný text Robina Krála rozveselia. 
Príbeh je o štyroch nezbedných malých netopieroch, ktorí sa vydajú na lov. Kam zmizol Ferdinand? Hľadajú ho všade, doma aj na záhrade. Ako v správnej rozprávke, všetko dobre dopadne.
Na záver, keď príbeh s deťmi dočítate a obrázky podrobne prezriete, si z knižky môžete poskladať domček. Úspech u detí zaručený, to mi môžete veriť. Prvá reakcia našej Mimi na poskladaný domček, okrem žiariacich očičiek, bola: Chcem tam ísť!“ :-) A keď zistila, že sa do neho nevojde, tak si z neho urobila aspoň garáž pre autíčka :-)







Ferdinande!
Text: Robin Král
Ilustrácie: Andrea Tachezy
Běžíliška, 2013

Komentáre

  1. Super, taky jsem Ferdinanda naháněla pro kamarádku a prý sehnala! Je to krásné leporelo, máme ho už delší čas. Teď je ještě "novinka" Křížem krážem, ale to už mi nepřijde tak vtipné, jako Ferdinand. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Křížem krážem sa chystám, tiež sa mi veľmi páči, ale Ferdinande! to je skrátka splnený sen :-)

      Odstrániť
  2. Dakujem za inspirativny blog, rovnako ako vy som najprv nakupila leporela ktore nie su velmi kvalitne ( snad s vynimkou Krista Bendova - Rozpovie ti táto knižka, koho zjedla Mikimyška ) a potom som radsej hladala stare zo svojho detstva. Ferdinanda! Som zohnala na prvy sup na stranke iumeni.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, teším sa ak inšpirujem :-) Mikimyška je aj u nás obľúbená :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára