Preskočiť na hlavný obsah

PatrickGeorge

Pod menom PatrickGeorge sa skrýva manželský pár žijúci v Anglicku - Peter a Ann Scott, ktorí spoločne navrhujú, ilustrujú a publikujú knihy pre deti aj dospelých. Za svoju prácu získali mnoho ocenení. 
PatrickGeorge vo svojich knihách určených pre deti spája zábavu a učenie. Tieto zdanlivo jednoduché knihy s príťažlivými ilustráciami rozširujú slovnú zásobu a podporujú predstavivosť. Napriek tomu, že sú bez textu motivujú k interaktívnemu čítaniu medzi rodičom a dieťaťom. Pre mňa je to anglický Hervé Tullet.
Do našej detskej knižnice som zadovážila OH NO!, Colours, Opposites a Animal Rescue. Všetky spomínané knihy obsahujú transparentné stránky, vďaka ktorým sa pri ich listovaní pred očami detí odohrávajú čary! A navyše sa pritom riadne nasmejete.


OH NO!

Keď som Mimi dala prvý krát do ruky OH NO!, pri pohľade na obálku povedala: „Toto je mačka a totoooo... ananás" :-D 


Pri čítaní tejto knihy vám nebadane z úst vykĺzne: „Och, nie!"


Rodičia idú so synčekom autom na návštevu, otočíme transparentnú stránku a... „Och, nie!" Zabudli ho doma.
Medveď si chce zamaškrtiť na mede a... „Och, nie!" Včely sa nahnevali a chcú ho poštípať.


Veľmi rada čítam OH NO! s Mimi tak, aby som jej videla do tváričky. Tie rozšírené očká, radosť, chichot... Pri každom obrázku si vymýšľame čo sa asi mohlo stať, vytvoríme si svoj vlastný príbeh. Mimi je veľmi aktívna a mnoho srandičiek vymyslí sama. S touto knihou je rozhodne zábava!

Colours 

Ako už samotný názov napovedá, v tejto knihe ide o farby. Deti vďaka Colours spoznajú nielen samotné farby, ale tiež zistia, čo sa stane ak dve farby zmiešajú. Mimi som zatiaľ dala len knihu OH NO! a tak som si Colours prelistovala sama. Úprimne priznávam, že mi pri niektorých stránkach až srdce poskočilo radosťou, keď som zbadala ako sa obrázok po otočení transparentnej stránky zmenil.




Opposites

Opposites sa dá kúpiť ako hardback aj ako paperback. Obal a formát majú síce rozdielny, no vnútro majú totožné. Ja mám paperback, nakoľko sa mi podaril uloviť za dobrý peniaz na Amazone. Ako už samotný názov napovedá, v tejto knihe ide o protiklady (veľký-malý, vľavo-vpravo, prvý-posledný, studený-horúci, plný-prázdny...).




Animal Rescue 

Kniha, ktorá ilustráciami povie viac, než by dokázali slová.
Animal Rescue sa najmladší čitatelia zahrajú na hrdinov-ochrancov zvierat. Jednoduchým otočením transparentných stránok sa väznené zvieratá dostávajú na slobodu alebo lepších životných podmienok. Existencia tejto knihy ma nesmierne teší a podľa mňa by mala byť zaradená medzi povinné čítanie v Materských školách.




Ak vás knihy od PatrickGeorge zaujali a chceli by ste si ich pozrieť bližšie, odporúčam jeho oficiálnu stránku www.patrickgeorge.com/books 
Okrem videa je tam možnosť prelistovať si knihy a tak zistiť ako transparentné stránky fungujú. Možno vás očaria rovnako ako Mimi a mňa.


Komentáre

Zverejnenie komentára